Η Nikon δημοσιεύει μια σειρά φωτογραφιών macro οι οποίες αποκαλύπτουν την αξιοσημείωτη αντίθεση μεταξύ της φύσης και της σύγχρονης παρακμής.

Μια νέα σειρά φωτογραφιών, την οποία δημοσίευσε η Nikon, αποκαλύπτει την όμορφη αντίθεση μεταξύ του πυκνόφυτου σουηδικού δάσους και των σκουριασμένων αυτοκινήτων στο «Bilkyrkogården Kyrkö Mosse» – ένα «νεκροταφείο» αυτοκινήτων κοντά στην περιοχή Ryd της σουηδικής πόλης Linköping.

Την εντυπωσιακή αντίθεση αποτύπωσε ο φωτογράφος macro, Alberto Ghizzi Panizza για να παρουσιάσει τις δυνατότητες των φακών Micro NIKKOR της Nikon. To Bilkyrkogården Kyrkö Mosse αποτέλεσε ένα μοναδικό σκηνικό για τη φωτογράφιση, καθώς πολλά από τα συντρίμμια που φιλοξενεί, τα οποία χρονολογούνται από τη δεκαετία του ‘40, εξαφανίζονται μέσα στο λασπώδες έδαφος του δάσους, καθώς υποτάσσονται αργά στη δύναμη της Μητέρας Φύσης.

Η σειρά φωτογραφιών περιλαμβάνει φωτογραφίες καθισμάτων αυτοκινήτων που έχουν καταστραφεί από φωτιά, ξεθωριασμένες ζάντες που βυθίζονται στη λάσπη και ταμπλό καλυμμένα από ένα παχύ στρώμα πράσινων βρύων.

Ο Alberto τράβηξε τις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τις φωτογραφικές μηχανές Nikon D500, Nikon D810 και τους παρακάτω φακούς Micro NIKKOR:

·         AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G: Σχεδιασμένος για να συλλαμβάνει τις λεπτομέρειες, αυτός ο εξαιρετικά εύχρηστος, compact φακός παρέχει εντυπωσιακές κοντινές λήψεις καθώς και εξαιρετικές γενικές λήψεις και πορτρέτα. Το διάφραγμα σάς επιτρέπει να απομονώνετε τα θέματα των φωτογραφιών θαμπώνοντας ευχάριστα το φόντο και συμβάλλοντας στην ευκρίνεια των λήψεων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

·         AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR: Compact και ελαφρύς φακός macro φορμά DX με οπτικό σύστημα υψηλής ποιότητας. Ο λόγος αναπαραγωγής 1:1 αυτού του φακού διασφαλίζει κοντινές λήψεις εξαιρετικών μικρών λεπτομερειών και δομών σε πραγματικές διαστάσεις.

·         AF-S VR Micro NIKKOR 105mm f/2.8G IF-ED: Αυτός ο φακός έχει ενσωματωμένο το σύστημα απόσβεσης κραδασμών δεύτερης γενιάς (VR II) της Nikon, το οποίο επιτρέπει ευέλικτη λήψη φωτογραφιών με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Αποτελεί επίσης έναν τέλειο σύντροφο για λήψεις από απόσταση, εάν είναι απαραίτητο, π.χ. για τη φωτογράφιση άγριων ζώων. 

·         AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8G ED: Αυτός ο φακός είναι compact και ταυτόχρονα ευέλικτος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φωτογράφιση τοπίων αλλά και για φωτογράφιση macro. Ο πιο compact φακός Micro της Nikon για κοντινά πλάνα και φωτογράφιση γενικών θεμάτων. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο σύστημα διόρθωσης κοντινής απόστασης (Close-Range Correction - CRC), το οποίο προσφέρει υψηλές επιδόσεις για λήψεις από κοντινή απόσταση.

Σχολιάζοντας την εμπειρία του, ο Alberto Ghizzi Panizza δήλωσε: «Στη φωτογράφιση macro αναζητούμε πάντα ενδιαφέροντα χρώματα και υφές, επομένως, για εμένα, το Bilkyrkogården Kyrkö Mosse ήταν ένας παράδεισος. Οι φακοί Micro NIKKOR μου επέτρεψαν να αποτυπώσω, με εξαιρετική λεπτομέρεια, τη μάχη που δίνουν εδώ και 60 χρόνια τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα με τη Μητέρα Φύση, η οποία προσπαθεί να πάρει πίσω το δάσος της. Οι τέσσερις φακοί που χρησιμοποίησα για αυτή τη φωτογράφιση μου έδωσαν την εξαιρετικά σημαντική βοήθεια που χρειαζόμουν για να έρθω πιο κοντά στη δράση και να αποκαλύψω την «ομορφιά της σκουριάς» με έναν πρωτόγνωρο τρόπο.»

Οι φωτογράφοι που θα εμπνευστούν από τη σειρά φωτογραφιών «Η ομορφιά της σκουριάς» και που θέλουν να εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους στη φωτογράφιση macro μπορούν να επωφεληθούν από μια προωθητική ενέργεια επιστροφής χρημάτων με την αγορά φακών Micro NIKKOR εδώ.

 

 

 

 

Βίντεο

Παρακολουθήστε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους φακούς Micro NIKKOR της Nikon σε αυτή τη σειρά χρήσιμων βίντεο:

Full Movie https://youtu.be/2HV2M7_s8AQ

Top Tips https://youtu.be/a4ayGcJGD94

WITYKB https://youtu.be/DEuIuGjyW7E

40mm https://youtu.be/Jb7wfK1VSeY

85mm https://youtu.be/h1Lbaw2ke1Q

105mm https://youtu.be/J3_fu5majrA

60mm https://youtu.be/BGUBdN9cnXo

Εξοπλισμός

Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, ο Alberto Ghizzi Panizza χρησιμοποίησε τον παρακάτω εξοπλισμό:

·         Nikon D500

·         Nikon D810

·         AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

·         AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3,5G ED VR

·         AF-S VR Micro NIKKOR 105mm f/2.8G IF-ED

·         AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2,8G ED

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Nikon, επισκεφθείτε την τοποθεσία: www.nikon.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/NikonGR και στο Instagram: @nikongreece