Η Nikon βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι τέσσερα από τα προϊόντα της αναγνωρίστηκαν στα βραβεία EISA Awards 2021-2022.


Η φωτογραφική μηχανή mirrorless Nikon Z 6II απέσπασε το βραβείο «Advanced Camera» και η Nikon Z 5 κέρδισε το βραβείο «Best Buy Camera». Επίσης, θριάμβευσε μια σειρά φακών NIKKOR με τον NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 να κερδίζει το βραβείο «Macro Lens», ενώ ο φακός NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S επικράτησε στην κατηγορία «Professional Telephoto Zoom Lens».

Ένα από τα πιο προηγμένα μοντέλα mirrorless της Nikon, η Z 6II διακρίθηκε για το εντυπωσιακό σύστημα αυτόματης εστίασης και τις δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας, που την καθιστούν κορυφαία επιλογή για καταξιωμένους φωτογράφους. Παράλληλα, ο αισθητήρας πλήρους κάδρου, το ηλεκτρονικό σκόπευτρο και η υψηλή ευαισθησία ISO της Z 5 συνέβαλαν στην αναγνώρισή της, ως κορυφαίας φωτογραφικής μηχανής πλήρους κάδρου στην αγορά. Στην κατηγορία των φακών, τόσο ο NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 όσο και ο NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S διακρίθηκαν για την οπτική αριστεία και την κορυφαία σχεδίασή τους.

Τα βραβεία δείχνουν ότι η Nikon συνεχίζει να οικοδομεί πάνω στο αποδεδειγμένο ιστορικό σχεδιαστικής και κατασκευαστικής αριστείας, προσφέροντας συναρπαστικό και πρωτοποριακό εξοπλισμό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φωτογράφων από δημιουργική και τεχνική άποψη.

Σχόλια της EISA για το βραβείο «Advanced Camera» που απονεμήθηκε στην Nikon Z 6II για το 2021-2022

Η Nikon Z 6II είναι μια ευέλικτη φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα BSI CMOS πλήρους κάδρου 24,5 εκατομμυρίων pixel που μπορεί να εγγράψει video 4K Ultra HD στα 60 fps. Το σύστημα αυτόματης εστίασης νέας γενιάς που διαθέτει, μπορεί να λειτουργήσει σε επίπεδα φωτισμού έως -4,5 EV, ενώ δύο μηχανισμοί επεξεργασίας EXPEED 6 προσφέρουν ταχύτερη επεξεργασία εικόνας και μεγαλύτερη χωρητικότητα εσωτερικής μνήμης για συνεχή λήψη σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Η Z 6II διαθέτει επίσης διπλή υποδοχή κάρτας, μία για CFexpress/XQD και μία για standard SD. Μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω της διασύνδεσης USB-C και είναι πλήρως συμβατή με κατακόρυφη λαβή μπαταριών. Είναι μία από τις πιο καταξιωμένες φωτογραφικές μηχανές που διατίθενται για πραγματικούς λάτρεις της φωτογραφίας.

Σχόλια της EISA για το βραβείο «Best Buy Camera» που απονεμήθηκε στη Nikon Z 5 για το 2021-2022

Η Nikon Z 5 είναι μια compact και ελαφριά φωτογραφική μηχανή, εξοπλισμένη με αισθητήρα πλήρους κάδρου 24,3 εκατομμυρίων pixel τοποθετημένο σε μηχανικό σύστημα σταθεροποίησης. Είναι πολύ ευχάριστη στη χρήση χάρη στη μεγάλη λαβή, το χειριστήριο για να αλλάζετε τις ρυθμίσεις γρήγορα, την οθόνη αφής και ένα ευκρινές ηλεκτρονικό σκόπευτρο 3,6 εκατομμυρίων κουκκίδων. Με μέγιστη ευαισθησία ISO 51.200, η Nikon Z 5 μπορεί να συνεχίσει τη λήψη σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Το σύστημα αυτόματης εστίασης 273 σημείων είναι πολύ αποτελεσματικό και εντοπίζει αυτόματα τα μάτια και τα πρόσωπα των ανθρώπων και ορισμένων κατοικίδιων ζώων. Η φωτογραφική μηχανή μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει λήψη βίντεο 4K με κροπάρισμα 1,7x. Συνολικά, είναι η πλέον συμφέρουσα φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου στην αγορά.

Σχόλια της EISA για το βραβείο «Macro Lens» που απονεμήθηκε στον φακό NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 για το 2021-2022

Αυτός ο οικονομικός, compact και ελαφρύς τυπικός φακός macro για φωτογραφικές μηχανές Nikon Z παρέχει αναπαραγωγή 1:1 στην ελάχιστη απόσταση εστίασης των 16 cm. Στην οπτική σχεδίαση χρησιμοποιούνται γυάλινα στοιχεία ασφαιρικού φακού και στοιχεία εξαιρετικά χαμηλής διασποράς για την ελαχιστοποίηση της χρωματικής εκτροπής. Η επίστρωση φθορίου προστατεύει το μπροστινό στοιχείο φακού και το κυρίως σώμα είναι στεγανοποιημένο ενάντια στη σκόνη, τη βρομιά και την υγρασία, επιτρέποντας τη χρήση του σε δύσκολες συνθήκες. Διαθέτει αθόρυβο δακτύλιο ελέγχου με τον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε το διάφραγμα και την ευαισθησία ISO. Όταν χρησιμοποιείται με φωτογραφική μηχανή σειράς Z με φορμά DX, ο φακός έχει γωνία προβολής ισοδύναμη με 75 mm, που τον καθιστά ιδανική επιλογή για λήψεις macro και πορτρέτα.

Σχόλια της EISA για το βραβείο «Professional Telephoto Zoom Lens» που απονεμήθηκε στον φακό NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S για το 2021-2022

Όπως είναι αναμενόμενο για έναν φακό που προορίζεται για επαγγελματική χρήση υψηλού επιπέδου, αυτός ο γρήγορος τηλεφακός zoom είναι όσο πιο προηγμένος γίνεται. Είναι εξαιρετικός από οπτική άποψη, συνδυάζοντας υψηλά επίπεδα ευκρίνειας με αποτελεσματική μείωση των εκτροπών. Μεταξύ άλλων επιθυμητών χαρακτηριστικών συμπεριλαμβάνεται η αδιάβροχη κατασκευή, η αυτόματη εστίαση που είναι γρήγορη, αθόρυβη και ακριβής και η αποδοτική οπτική σταθεροποίηση. Ο προσαρμόσιμος δακτύλιος ελέγχου, τα δύο προγραμματιζόμενα κουμπιά και η οθόνη στο επάνω μέρος παρέχουν ασυναγώνιστο επίπεδο ελέγχου. Το αποτέλεσμα είναι ένας καταπληκτικός φακός που είναι ιδανικός για μεγάλη ποικιλία χρήσεων, που κυμαίνονται από τη φωτογράφιση άγριας ζωής και αθλημάτων μέχρι τη φωτογράφιση πορτρέτων και γάμων.

Κάθε χρόνο, τα βραβεία EISA αναγνωρίζουν τα νέα προϊόντα που συνδυάζουν την προηγμένη τεχνολογία και τα ελκυστικά χαρακτηριστικά με την κορυφαία απόδοση στην κατηγορία τους. Τα βραβεία εκτείνονται από τα πιο προσιτά προϊόντα με καλή σχέση ποιότητας-τιμής, έως τις πιο φιλόδοξες εκφράσεις των σύγχρονων καταναλωτικών ηλεκτρονικών. Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες κατηγορίες βραβείων αντικατοπτρίζουν την εξέλιξη της σχεδίασης και της συνδεσιμότητας προϊόντων, ωστόσο κάθε νικητής των EISA Awards παραμένει ο κορυφαίος στην κατηγορία του. 

Επισκεφθείτε την τοποθεσία web της EISA για περισσότερες πληροφορίες: https://www.eisa.eu/

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Nikon, επισκεφθείτε την τοποθεσία: www.nikon.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/NikonGR και στο Instagram: @nikongreece

Πληροφορίες για τη Nikon

Η Nikon είναι ένας παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών απεικόνισης. Η καινοτόμος οπτική τεχνολογία της, τόσο σε καταναλωτικές όσο και επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, φακούς και αξεσουάρ συστήματος, βασίζεται σε περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας. Η επωνυμία έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για τον καθορισμό νέων προτύπων στη σχεδίαση και την απόδοση, με τις επαναστατικές φωτογραφικές μηχανές mirrorless σειράς Z και τους φακούς NIKKOR Z της Nikon, που εκπροσωπούν μια νέα διάσταση οπτικής απόδοσης.

Η Nikon έχει δεσμευθεί στην ηγετική θέση της στην απεικονιστική κουλτούρα και παρέχει σε ορισμένους από τους κορυφαίους εικαστικούς καλλιτέχνες στον κόσμο τα μέσα για να αξιοποιήσουν το δημιουργικό δυναμικό τους με εξιστορήσεις που βασίζονται στην εικόνα. Ο βραβευμένος εξοπλισμός που παρέχουμε, δίνει σε φωτογράφους και δημιουργούς video τη δυνατότητα να πραγματοποιούν το δημιουργικό τους όραμα στο μέγιστο βαθμό.

Ως αξιόπιστος, οραματιστής συνεργάτης, φέρνει κοντά τους δημιουργούς περιεχομένου κάθε επιπέδου χάρη στην αφοσιωμένη κοινότητά της, την απαράμιλλη τεχνική εξειδίκευση και την  πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους όπως το Nikon School.